Sinterklaas optredens 2018

Op 17 november kwam Sinterklaas aan in Nederland en natuurlijk ook in Joure kwam hij rond 14.00 uur. Zoals altijd kwam hij aan in de haven bij Joure en werd hij met mooi weer verwelkomd door de burgemeester en natuurlijk vele kinderen met hun ouders en groot ouders. Ook was ‘El Pedro’, de zwarte pietenband van de Sint, weer aanwezig in Joure.

Voor dit jaar hadden ze een extra versterking slagwerk versterking met samba invloeden meegenomen. Wat natuurlijk voor een heerlijke sfeer heeft gezorgd. Na het interview tussen Sinterklaas en de burgemeester, nam de Sint alle tijd voor de kinderen om ze een handje te geven en hun kleurplaat aan te nemen. Na een tocht door het park en de Midstraat waar alle kinderen konden genieten van het begin van dit mooie kinderfeest.

Op 24 november was El Pedro wederom van de partij om met de kinderen in Vegelinsoord en Oldemarkt Sinterklaas welkom te heten in het land. Ook op 25 november was El Pedro nog druk, want ondanks dat Sinterklaas reeds welkom was geheten in Steenwijk, kwam hij nog een middagje langs om met de kinderen een gezellige sinterklaasmiddag te beleven. El Pedro zorgt dan voor de muzikale invulling in de straten van Steenwijk.