A Corps

Het A Corps van Con Spirito is een enthousiast en energiek corps, bestaat op uit ongeveer 25 leden, en heeft een eigen en herkenbare uitstraling geïnspireerd door de Amerikaanse Drumcorps stijl. Dit komt onder andere naar voren in de uniformering en de samenstelling van het equipement en instrumentarium.  

 

De groep is verdeeld in drie secties; de percussion en brass die het muzikale gedeelte verzorgen, en de guard die de muziek uitbeeld door middel van dans en beweging. Zij doen dit met behulp van verschillend equipement zoals flag, spinner en rifle. 

 

De komende jaren wil het management van Con Spirito, samen met de leden en haar staffteam, gaan bouwen aan een nieuwe succesformule, zodat het corps weer groter zal groeien en in de toekomst weer vele successen op haar naam zal kunnen zetten. Daarnaast gaat het A Corps in 2017 deel nemen aan diverse competities en zullen er optredens in binnen- en buitenland, voor diverse agentschappen en organisaties worden verzorgd.

 

Reunited Taptoe 101

 

 
"Fifty": de indoor show van Con Spirito:

Het huidige Con Spirito heeft een boeiend winterseizoen achter de rug. Onder leiding van een gepassioneerd instructieteam is hard gewerkt aan een programma met de toepasselijke naam “Fifty”. Tijdens dit programma wat door een Brass ensemble en slagwerksectie wordt uitgevoerd tijdens de indoor competitie van CGN, kwamen diverse pakkende titels en thema’s voorbij. Zelfs een gedeelte uit de 5- de symfonie van Ludwig van Beethoven werd niet geschuwd. Tijdens de finale behaalde de vereniging dan ook met een score van 79,95 punten een mooie derde plaats in haar klasse. Een kroon op het werk voor de leden die vele uren besteed hebben aan de vertegenwoordiging van Con Spirito!

"Music is not what we do, it is what we are"...